Belysning kontor

Effektiv belysning kontor fjerner træthed. Så enkelt kan det siges. Få råd og en gratis lux-måler lige her. Har du 500 lux, eller?

For belysning kontor foretog vi en undersøgelse lige før jul 2019Vi sendte 135 lux målere ud til danske virksomheder og spurgte, om de ville måle deres lys over skrivebord og sende et billede af aflæsningen.

Resultatet var overraskende. Overraskende ringe:

  • Tre ud af ud af fire lever ikke op til Arbejdstilsynet lux krav om, at der skal være mindst 500 lux på en kontor arbejdsplads
  • To ud af tre var under 400 lux
  • Lige knap hver tredje var helt nede under 200 lux

Hovedpine, træthed og ugidelighed opstår alt for let, når lys på kontoret signalerer, at det er tid til at slappe af. For vi er blot biologiske væsner, som er skabt til at arbejde i højt lys, mens skumring og hyggelys sender signaler til krop og hjerne om at hvile.

Se selv den store forskel på 200 lux og 500 lux i belysning over skrivebord.

Træk i slideren for at se forskellen ved skrivebordet med belysning på 200 lux (venstre) og 500 lux (højre).

Hvad er godt arbejdslys?

Med 4000 Kelvin i armaturerne og 500 lux på skrivebordet ryger effektiviteten op og medarbejderne føler sig med den rette belysning kontor mere friske – også midt på eftermiddagen, hvor frokosten ligger tungt i maven.

Effektivt arbejdslys fjerner træthed. Det er ikke bare noget vi siger. Et utal af undersøgelser har vist, at lys påvirker vores koncentration og evne til at løse opgaver. Og dårligt lys sætter os ned i gear. 

Læs hvordan CCL Label i Brøndby fik forbedret deres belysning kontor. Tidligere blev folk simpelthen trætte, fordi de opholdte sig i dårligt lys.

LED panel – én vej at gå til god kontor belysning

Armaturer indbygget i loftet er en meget brugt løsning som led belysning til kontor, da det giver et godt arbejdslys. Og fordelene er mange. Lyset bliver jævnt og ensartet i lokalet. Samtidig får det rummet til at virke større og mere rummeligt. Suppler med en led spot skinne til at oplyse bagvæggen – simpelt trick med fin effekt. LED paneler i loft har heller ikke utilsigtede effekter på akustikken, som nedhængende lamper kan have.

LED paneler findes både i størrelserne 60×60 og 30×120. Det er muligt at indbygge i loft, på bygge med ramme eller hænge dem i wire. Se vores store udvalg af LED panel her på siden. 

Få gratis lysmåler

Nysgerrig på at vide, hvor mange lux jeres kontor lys har i dag? En luxmåler gør det muligt for dig at måle præcist, hvor mange lux på kontor du har. For at få en lysmåler skal du udover adresse, oplyse CVR nummer på jeres virksomhed. Send os en mail og vi kvitterer med et luxmeter allerede i morgen.

Og husk krav til belysning på kontor er 500 lux ved skriveborde med vedvarende læsning for personer med normalt syn. Tidligere kunne kravene læses i ds 700 kunstig belysning i arbejdslokaler, men nu gælder kravene fra ds/en 12464-1

Få rådgivning belysning kontor

Overvej også gerne følgende til din kontor belysning. Kommer der mange gæster og kunder på kontoret, så det er meget mere end en effektiv arbejdsplads? Måske er det en del af virksomhedens branding og udtryk? Hvordan bliver kunderne mødt? Hvad er deres første indtryk? Skab stemning med varierende farvetemperatur (bliv klogere på hvad er kelvin), sæt spot på interiør og fremhæv brand-farver, logo og virksomhedens værdier.

Du er altid velkommen til at ringe eller sende os en mail til os, så guider vi dig igennem krav til belysning kontor.

Tilskud til led belysning

Hen over året frigives penge til energieffektivisering, herunder også tilskud led belysning. Når puljen åbner, gælder først til mølle princippet. Læs mere her om erhvervstilskud til energieffektiviseringer. I dag søges direkte hos Energistyrelsen. Vi hjælper dig med at beregne dit potentiale for tilskud, og hjælper dig med den fornødne dokumentation. Så har du formalia på plads inden du søger om energitilskud. Typisk ligger tilskuddet mellem 20 – 30 øre pr. KWh.

Smart belysning på kontor

Med Casambi får du frihed til at styre lys på kontoret trådløst fra en smartphone eller endda et smartwatch. Bluetooth Low Energy holder dig forbundet til løsningen. Mulighederne for at lave avancerede og imponerende trådløs led belysning er nærmest endeløse.

Og med dagslysstyring kan belysning kontor dæmpes automatisk, når sollyset vælter ind gennem vinduerne. Har kontoret store vinduespartier lyder en tommelfingerregel, at man kan spare 20-25% på elregningen. Så det tjener sig meget hurtigt hjem.

Eller vælg led belysning med sensor, godt lys kun når det skal bruges. Bevægelsessensorer kan tænde lyset, hvor du kommer frem og slukker det igen efter dig. Det giver tryghed på skæve arbejdstider. Og sensorerne behøver ikke være synlige, hvis man vælger microbølgesensorer.

Flimmer led belysning

Hvis led belysning er meget billigt, så er der sikkert også en grund til det. Og flimmer – eller flicker – kan sjældent ses med det blotte øje. Tænk på et træt, gammelt lysstofrør, der står og blinker. Og forestil dig så, at blinkene er meget hurtigere med LED. Så hurtige, at du ikke er bevidst om det. Men dit syn påvirkes, og din hjerne stresses helt unødigt.

Der er masser af flimmer frie led lamper at vælge imellem, så træf det gode valg til dit kontor lys inden montering. Læs mere om hvad er flimmer lige her.

Vi hjælper dig til godt lys

Vi hjælper dig

Christina Larsen

Christina Larsen

Rådgiver

Annett aaby img 2559 removebg preview

Annett Aaby

Rådgiver

Søg i produkter og viden om lys