Hyggelys på arbejdspladsen koster dyrt

Der er huleagtig stemning og hyggelys på to ud af tre arbejdspladser. Det lyder måske rart, men det skaber træthed hos medarbejderne.
Luxmåling skrivebord
Vi sendte 135 LUX-målere ud til danske virksomheder og spurgte dem om de ville teste lyset på deres skrivebord og sende os et billede. Mere end halvdelen vendte tilbage med billeder fra deres arbejdspladser.

Er der kø ved kaffemaskinen, så er der sandsynligvis et meget søvnigt lys på din arbejdsplads. Trangen til koffein skyldes ofte begyndende træthed. Og særligt når frokosten fordøjes, så drømmer mange om en lille morfar.

For lidt lys kan give anspændthed, hovedpine, træthed og irriterede øjne og nedsætter vores produktivitet

De færreste tænker over, at lyset er helt afgørende for hvor friske, vi føler os. Forskningen er meget klar og viser, at vores sundhed og velvære i høj grad er betinget af mængden af lys, og derfor stilles der fra lovgivningen også krav det til lys, vi udsættes for på arbejdspladser, i skoler og institutioner.

Så selv om en ekstra kop kaffe for mange af os er en nydelse, så er det også symptombehandling på et betydeligt problem.

Træk i slideren for at se forskellen på et skrivebord med 200 lux (venstre) og 500 lux (højre).

Faktaboks

Vi sendte 135 LUX-målere ud til danske virksomheder og spurgte dem om de ville teste lyset på deres skrivebord og sende os et billede. Mere end halvdelen vendte tilbage med billeder fra deres arbejdspladser.

  • Tre ud af ud af fire lever ikke op til Arbejdstilsynets krav om, at der skal være mindst 500 lux på en kontorarbejdsplads 
  • To ud af tre var under 400 lux
  • Lige knap hver tredje var helt nede under 200 lux

 

Test dit lys – eller lad os gøre det. Ring til os og få en gratis luxmåler og rådgivning. 

To ud af tre har ikke nok lys

På to ud af tre skriveborde er der slet ikke lys nok til at skabe et effektivt arbejdsmiljø. 

Det viser en stikprøve, som vi hos Dansk Lyskilde har lavet i december 2019. Vi sendte LUX-målere ud til 135 virksomheder og fik svar fra erhvervsvirksomheder, hospitaler, advokatkontorer, banker og mange andre.

”Det noget dunkle billede af danskernes arbejdslys passer godt med det vi oplever, når vi kommer ud og rådgiver på arbejdspladserne,” siger Annett Aaby, der er rådgiver og medejer i Dansk Lyskilde.

Annett
Vil du vide mere?

Ring til Annett
Tlf. 2043 9116

”Selvom vi bliver trætte og uoplagte, så får vi ofte ikke øje på problemet. Vi finder forklaringer i os selv, på vores egen søvn eller kost. Og så drikker vi måske en kop kaffe eller to ekstra.”

Vi vænner os til dårligt lys uden at tænke over det. Men både velværet og præstationerne halter.

”Vi er ikke i tvivl, når efteråret sætter ind, så savner vi lyset og glæder os til foråret. Men med godt lys i hverdagen, kan vi aflyse efterårsmatheden og vinterdepressionerne.”