Ny kontor belysning giver bedre bundlinje hos CCL Label

Tidligere blev folk trætte af dårligt lys. Men ny kontor belysning gør stor forskel hos CCL Label, hvor præcision er en dyd.
Kontor belysning med led paneler hos ccl label brøndby jens nielsen
”De er ret nemme at have med at gøre i forhold til vores loft, så vi monterede dem selv,” fortæller Jens H. Nielsen, vedligeholdelseschef i CCL Label.

Kontor belysning med indirekte lys fra nedhængende armaturer var moderne engang. Men det skabte ikke glade medarbejdere hos CCL Labels i Brøndby.

”Folk blev trætte af dårligt lys og klagede over det. Lys på kontoret var meget ujævnt. Sad du et sted, var det ok, men flyttede du en meter til siden, duede det ikke,” fortæller Jens H Nielsen, der er vedligeholdelseschef i CCL Label.

Gammel kontor belysning hos ccl label i brøndby med lysstofrør
Før. Det ujævne lys gav klager og trætte medarbejdere.

Der var sat små ekstra armaturer op over skrivebordene for at kompensere. Men skriveborde har det jo også med at blive flyttet rundt på, så det var ikke en holdbar løsning for at få rigtigt lys på kontoret. 

Steen Roelshøj
Vil du vide mere?

Ring til Steen
Tlf. 5120 8208

”Så måtte vi jo sætte os ind i, hvad der skulle foregå,” siger Jens H. Nielsen, der bevæbnet med både eget luxmeter og et yderligere fra Dansk Lyskilde gik i gang med at dokumentere det ujævne lys og lægge planen for ny kontor belysning.

Ny kontor belysning hos ccl label i brøndby med 60x60 led panel
Efter: Nu lever kontoret op til kravene om 500 lux på skrivebordet.

Ny kontor belysning med LED panel 60×60

Jens H. Nielsen kom til CCL Label Scandinavia for 12 år siden. Her var Dansk Lyskilde allerede inde i billedet som leverandør af lyskilder, og han overtog bare:

”Jeg har aldrig været utilfreds,” konstaterer Jens. H. Nielsen.

Lageret fik først led paneler, og effekten var til at få øje på. ”Chefen så resultatet, og så skulle alle kontorer og gange også have nye LED panel 60×60 cm.” siger Jens H. Nielsen.

Valget faldt på et 60×60 led panel 40w 3000k som ny kontor belysning. En forudsætning for godt lys på kontoret er nemlig armaturer med lav blænding.

Ny LED belysning med lav blænding

Til kontor belysning er der behov for en lav blænding, så UGR værdi blev drøftet og et led panel 60×60 40w 3000k UGR<19 blev valgt. Og der skulle være 500 lux på skrivebordet, som arbejdstilsynet lux krav foreskriver. En lysberegning fra Dansk Lyskilde beskrev nøjagtig, hvor mange LED panel og hvor de skulle placeres for at opnå 500 lux på kontoret.

”LED paneler er ret nemme at have med at gøre i forhold til vores loft, så vi monterede dem selv,” siger Jens H. Nielsen, der er uddannet elektriker og altid har elsket at ”splitte mekanik ad”.

God kontor belysning med led paneler

Hos CCL Label er præcision en dyd. Derfor handler god kontor belysning, som udgangspunkt ikke om at spare. Vedligeholdelseschefen har ikke regnet på besparelserne på elregningen ved at gå fra lysstofrør til LED belysning alene i kontor, men som han siger:

”Der er ingen tvivl om, at det giver noget på bundlinjen.”

 

Få rådgivning til ny kontor belysning

Godt lys på kontoret gør en afgørende forskel. Det er bevist om og om igen. Dårligt lys gør os trætte og uoplagte, og forstyrrer vores koncentrationsevne. Vi hjælper dig med at få rigtigt lys på kontoret, og sikrer at jeres kontor overholder arbejdstilsynets lux krav om 500 lux på skrivebordet.


Ring eller skriv til os, så hjælper dig videre med kontor belysning.

Markedsleder i labels

CCL Labels i Brøndby er en del af den internationale CCL koncern, der har 22.000 ansatte på 183 produktionsenheder i 42 lande. CCL producerer en stor variation af print og tryk-produkter og er verdens største på sit område.

I Brøndby producerer de 65 medarbejdere primært labels til medicinalindustrien som flade labels til pilleglas eller booklet labels, der kan foldes ud. En stor del af produktionen eksporteres til blandt andre de skandinaviske lande. I Randers ligger der ligeledes en CCL virksomhed af nogenlunde samme størrelse.

Søg i produkter og viden om lys