Hvad er UGR?

Vær opmærksom på blænding (UGR), når du investerer i belysning til din arbejdsplads. Lav blænding giver visuel komfort og godt arbejdsmiljø.
Belysning kontor med LED panel
Efter: Nu lever kontoret op til kravene om 500 lux på skrivebordet.

Lys er en del af det fysiske arbejdsmiljø, og godt lys skaber trivsel. En god visuel komfort giver fokuserede og veloplagte medarbejdere.

Blænding kan derimod medføre hovedpine, fordi du instinktivt kniber øjnene sammen for at undgå lyset. Det kan også give smerter i skulder og nakke fordi du indtager dårlige arbejdsstillinger for at undgå blændingen.

Hvad er ugr man skelner ofte mellem indirekte og direkte blænding
Man skelner ofte mellem indirekte og direkte blænding.

Hvad er blænding?

Blænding kan skyldes kraftige lyskilder, stor kontrast i synsfeltet – et mørkt loft med klart hvidt lys – eller refleksioner i en computerskærm, i et vindue eller lign.

I følge den danske standard EN/DS 12464-1, anbefaler man UGR<19 til kontorer og undervisningslokaler, mens man kan nøjes med UGR<25 i opholdsområder, på gangarealer eller lign.

Hvordan undgår du blænding?

En måde at undgå blænding på, er ved at investere i armaturer med lav blænding. Her er der ofte brugt en lysguide, der sørger for at lyset fordeles jævnt. Det kan også være selve lyskilden i armaturet, der er trukket tilbage, så den ikke kan ses direkte.

Steen Roelshøj
Vil du vide mere?

Ring til Steen
Tlf. 5120 8208

Kravet til blænding varierer efter arbejdsplads og arbejdstype. Er du i tvivl om hvad du skal bruge hos dig? Så ring til os.

Søg i produkter og viden om lys