Hvad er IK klasse?

IK klasse er en skala, der går fra 0-10. Et LED armatur med IK10 har den højeste beskyttelse mod slag. Bliv klogere lige her.
Høj IK klasse giver en lampe bedre beskyttelse, uanset om uheldet er ude eller det handler om hærværk.
Uanset om uheldet er ude, eller det handler om hærværk, så giver høj IK klasse en bedre beskyttelse.

IK klasse handler kort og godt om, hvor mange slag med en hammer en genstand kan holde til? Og hvilken hammer?

Det er en seriøs og vigtig international standard, som definerer den fysiske holdbarhed af indkapslingen på elektriske produkter – også lamper og armaturer.

Og den standard er værd at holde øje med, for når først et LED armatur er monteret, skulle det jo gerne kunne holde til hverdagen. Også til flyglet, der skal ned fra 5. sal, fodboldkampen og trucken, der flytter en palle.

Hvor folk færdes, sker der uheld. Hvorfor er for det meste ligegyldigt, for det handler om at forebygge og sikre sig, at lamperne kan holde.

Steen Roelshøj
Vil du vide mere?

Ring til Steen
Tlf. 5120 8208

IK klasse er en skala, der går fra 0-10. LED armatur med IK10 har den højeste beskyttelse mod slag, mens armaturer med IK0 slet ikke har beskyttelse.

Tjek IK klasse når du vælger LED armatur

Har du en industrivirksomhed kan du overveje et LED armatur med høj IK klasse. Vær opmærksom på armaturer, der skal sidde på væggen eller andre steder, hvor de kan rammes af maskiner eller produkter, der transporteres rundt. Er uheldet ude, undgår du et ødelagt LED armatur ved at vælge en industrilampe LED med IK08.

Lampe til boligforening

En LED væglampe er også særligt udsat – specielt hvis den sidder i en opgang. Det sker løbende at folk flytter ud eller ind, og så kan armaturet risikere et slag fra en seng eller en kommode. LED loftlampe med sensor og ik klasse IK10 er et velegnet LED armatur til fællesadgangsveje.

Lys armaturer i fælles adgangsveje

Lys armaturer der bruges på offentligt tilgængelige områder, er i risiko for at blive udsat for hærværk. Her er det en stor fordel, hvis armaturet kan holde til lidt af hvert – vi anbefaler en lampe med ik10.

IK klasse når hammeren falder

Det er helt bogstaveligt, at IK testes med at slå med hamre på en vare. Selvfølgelig under et meget kontrolleret regelsæt. Indkapslingens beskyttelsesgrad – evne til at modstå slagene – er det, som placerer produktet i de enkelte klasser.

IK defineres af den internationale standard IEC 62696.

Giv os et ring, eller send en mail, så guider vi dig til hvilken IK klasse du har brug for.

Søg i produkter og viden om lys