Hvad er IP-klasse?

​Hvad er IP-klasse?

Et LED armaturs IP-klasse er sammensat af to tal. Det første tal angiver et armaturs beskyttelse mod indtrængen fra skadelige genstande. Tallet kan være mellem 0-6, hvor 0 giver ingen beskyttelse, og 6 giver beskyttelse, så ikke engang støv kan trænge ind i armaturet.

Det andet tal angiver hvor vandtæt et armatur er. Igen giver 0 ingen beskyttelse, mens 9K giver beskyttelse mod store vandmængder, med stort tryk og en høj temperatur.

Når IP-klassen angives på et armatur, sættes de to tal sammen. Et armatur med IP66 vil således være støvtæt, og være beskyttet mod store mængder vand fra alle retninger. 

Hvad betyder det for dig?

Du skal overveje IP klasse, hvis du skal bruge et LED armatur udendørs. Her er det vigtigt at armaturet kan holde til vind og vejr.

Hvis du skal bruge et LED armatur på et offentligt sted, kan IP-klassen og være med til at sikrer dig imod hærværk, fordi armaturet er sværere at trænge ind i og ødelægge.

IP-Klasse er også vigtigt at overveje i industrien. En høj IP-klasse sikrer dig, at du nemt kan rengøre og vedligeholde armaturet. En høj IP-klasse beskytter også imod, at smådele og væske fra produktion ikke kan trænge ind i armaturet.

Det beskytter  også dig og dine kollegaer imod berøring af elektriske dele når i arbejder.
Kontakt os