Hvad er flicker?

Hvad er Flicker?

Flicker er kort sagt når lyset fra en pære eller et armatur blinker. Ofte går det så hurtigt, at du ikke kan se det med det blotte øje. På videoen til venstre kan du se en almindelig LED pære og en flickerfri LED pære. Begge er optaget med et slowmotion kamera. Kan du se forskellen?

Hvad betyder det for dig?

Flicker kan give dig en række ubehag. De mest almindelige er trætte øjne og hovedpine. Men i nogle tilfælde kan flicker fremprovokere epileptiske anfald.

Der er forskellige forhold som spiller ind i forbindelse med ubehag ved flicker. Her er blandt andet tale om frekvens for pærens blink og lysets kontrast til omgivelserne.

Vil du have en flickerfri LED pære? Vores 8,5W flickerfri LED pære fra Toshiba er et godt bud - den erstatter en almindelig 60W pære.

Hvad skal du være særligt opmærksom på?

Flicker skaber oftest problemer, hvis du opholder dig i det flimrende lys i længere tid. Derfor skal du være særligt opmærksom på flicker når det gælder din arbejdsplads, eller rum i hjemmet hvor du opholder dig i længere tid ad gangen.

Hvis du vil tjekke om din belysning har flicker, kan du bruge en mobiltelefon eller et kamera, der kan optage i slowmotion. Her kan du se om lyset blinker, ligesom i videoen øverst.

Kilde til ubehag ved flicker kan findes her.

Kontakt os