Hvad er farvegengivelse?

Hvad er farvegengivelse?

Har du nogensinde prøvet at købe et stykke frugt eller en trøje, der så godt ud i butikken, men som så kedelig ud lige så snart du trådte ud ad butikken? Det kan der være en god forklaring på. Lys har nemlig en evne til at gengive farver, den kaldes for farvegengivelse.

Farvegengivelse er et indeks fra 0-100, hvor 100 er bedst. Dagslys har en farvegengivelse på Ra 100. Kunstigt lys farvegengivelse vurderes ud fra evnen til at gengive 8 referencefarver. Farvegengivelsen er dog ikke det eneste, der afgør hvordan vi opfatter farverne. Lysets styrke, farvetemperatur og farvespektrum har også betydning.

Hvad betyder det for dig?

Med LED lysets indtog er farvegengivelse blevet en faktor du skal forholde dig til. LED er et sammensat elektronisk produkt, og kan have mange forskellige egenskaber. Om LED lyset har en farvegengivelse på 70, 80 eller 90 afhænger af hvilken LED diode der er valgt.Hvordan kan du bruge farvegengivelse?

Farvegengivelse er speciel vigtig for dig, der vil skabe oplevelser. Det kan være i din butik, din restaurant eller i dit supermarked.

Du får den blå trøje til at skille sig ud fra de sorte. Du kan vise din gæst. hvor lækker den saftige røde bøf er. Eller du kan få dine kunder til at se, hvor frisk og lækker frugten er i din butik.
Kontakt os