Har du styr på lovgivningen?

Du risikerer at bryde loven uden at vide det

Det er ulovligt, hvis du køber lyskilder og armaturer fra virksomheder, der ikke påtager sig producentansvar.

Hvad betyder det for dig?

Ifølge loven skal producenter og importører af elektronik påtage sig producentansvar. Men det er ikke alle virksomheder, der er opmærksomme på det. Det fortæller Willy Goldby, der er direktør i brancheorganisationen FABA, til fagbladet Installatør.

Men det er ikke kun producenter og importører, der bryder loven, når producentansvaret mangler. Du overtræder også loven, hvis du køber eller forhandler lyskilder og armaturer der ikke er taget producentansvar for. Det fremgår af Dansk Producent Ansvars hjemmeside.

Hvad er producentansvar?

Når man har en virksomhed der producerer eller importerer elektronik, skal man oprette sig hos Dansk Producent Ansvar, DPA, for at sikre den rigtige håndtering af produkterne. Producentansvaret indebærer, at en producent eller importør er ansvarlig for at arrangere og betale for tilbagetagning og miljøbehandling af de produkter, der har udstået deres levetid.

Lovgivningen er lavet med henblik på at skåne miljøet, og skal få producenterne til at fremstille miljøvenlige produkter og øge genbrug. Alle virksomheder, der sælger elektronik i Danmark, er omfattet af lovgivningen. Det gælder både danske virksomheder, og udenlandske virksomheder der har internethandel i Danmark.

recycling-160925_640.png

Kan jeg se om min leverandør tager producentansvar?

Hvis du vil være sikker på, at din leverandør er registreret hos Dansk Producent Ansvar kan du undersøge det her. Så er du sikker på, at du overholder lovgivningen.

Kilder:

https://installator.dk/lysproducenter-glemmer-deres-ansvar
 (24.09.18)


Fakta om PRODUCENTANSVAR
#1

WEEE-direktivet fastsætter fælles EU regler for håndtering af elektronisk affald.

#2

Det fremgår af producentansvarslovgivningen for WEEE , at ALT udstyr og ALLE produkter, der virker ved strøm, er omfattet af EUs miljøregler.


#3

Der er indført en WEEE mærkning, som viser at produktet ikke må smides i skraldespanden.


Kontakt os