Det handler om mennesker - og om...

,,Man har jo altid sine favoritter’’


For el-installatør Henrik Kristensen er kompromiser ikke en valgmulighed, for lys handler om stemninger, kvalitet og velvære. Det handler om mennesker – og om god rådgivning. Derfor bruger han Dansk Lyskilde som leverandør.


”Jeg mødte Dansk Lyskilde for mange år siden. Jeg skulle bruge nogle specielle lyskilder, som jeg ikke kunne finde andre steder. Lyskilder, som de havde på lager, og som de var rigtig gode til at rådgive om. Det var sgu god service den gang – og det har det været lige siden,” siger Henrik Kristensen, der ejer HK Electric og undrer sig over branchens konstante jagt på metervarer og billige priser.

”Det kommer bag på rigtig mange virksomheder, hvor vigtigt lyset er. De tænker ikke over, at det kan få katastrofale følger at have det forkerte lys i deres butik. At deres varer ser forfærdelige ud, og at medarbejderne går hjem med hovedpine. Derfor er det vigtigt, at man træder i karakter, at man har en dygtig leverandør i ryggen og giver sine kunder den rådgivning, de ikke en gang selv ved, at de har brug for,” siger han.

Et komplekst marked

Siden LEDen blev en del af hverdagen i 2010, er antallet af leverandører vokset markant. Samtidig er produkterne blevet mere komplekse, varebeskrivelserne svære at forstå og lysmængden og farvespektret enormt. Det har resulteret i, at mange i branchen vægter pris og profit over kvalitet. For Henrik Kristensen betyder denne udvikling det modsatte: Han har valgt ikke at gå på kompromis med kvaliteten og tillader ikke sig selv at falde for ’de gode tilbud’.

”Det er en jungle derude, så jeg holder mig til steder, hvor jeg får den gode service, den gode rådgivning, ja… den gode pakke,” siger han og tilføjer, at det ikke er ualmindeligt, at nye aktører træder ud af markedet igen efter få år – og efterlader fagmænd som ham selv med kunder, der er sure over defekte lyskilder og lysinstallationer, der er udgået af produktion.

Derfor er det vigtigt for Henrik Kristensen at Dansk Lyskilde er en familievirksomhed, der har arbejdet med lys i to generationer. ’Jeg føler mig tryg ved Dansk Lyskilde. Uden dem kunne det hurtigt blive dyrt for mig’, siger han.

Lyskvalitet er livskvalitet

LED’ens succes på det globale marked, har også kastet lys på helt nye – og for mange mennesker overraskende – aspekter: Sundhed og helbred. Lavkvalitetsprodukter, forstyrrende flicker og kolde nuancer er trådt ind i hverdagen, både på arbejdspladsen og i privaten, og giver folk hovedpine, træthed og en følelse af ikke at kunne præstere godt nok.

”Lys har en stor psykologisk værdi, og vi har altså ikke råd til at tage let på det. Hos mine virksomhedskunder er der mange, der går gennem hverdagen med kronisk hovedpine, og når de så oplever, at fru Jensen inde ved siden af har fået det bedre af at få en anden belysning, så kommer de mig i møde næste gang, de ser mig, og beder om hjælp”, fortæller Henrik Kristensen, der dagligt oplever at kunne gøre en forskel for sine kunder.

Af samme årsag tænker han i dag tilbage på det første - tilfældige - møde med Dansk Lyskilde med glæde.

”Min gode førstegangsoplevelse hos Dansk Lyskilde åbnede op for et mersalg for dem, og selvom jeg har mange forskellige leverandører, og som sådan ikke ønsker at være forlovet med nogen… så har man har jo altid sine favoritter”, fastslår han.

Kontakt os